Önskefilmer · Fållar & kanter · Rita egna mönsterdelar · Sy kragar och manchetter mm · Sytrix

Breda halskanter

Jag har fått många förfrågningar om hur jag gör mina breda formsydda halsringningar och vad jag använder för mönster till dessa. Nu är det ju så att jag använder mitt gamla vanliga mönster som jag ritat för längesedan och gör förändringar på det. Först ritar jag en ny kopia av mönstret och sedan gör jag mina förändringar på de nya mönsterdelarna.

Nu har jag gjort en liten instruktionsfilm där jag visar och berättar hur jag gör. Både hur jag gör mönsterförändringarna och hur jag syr halsringningen. Så är du sugen på att sy en ny topp till våren med en bred vacker halsringning i ett kontrasterande tyg så tycker jag att du ska titta på denna film! 🙂 Har du inte overlock syr du alltihop med svag sicksack på vanlig symaskin (Sicksack med stygnbredd 1 och stygnlängd 2,5).

 

Nu har vi många olika blommor i rabatten och det är ljust ute när vi äter frukost. Våren är på gång! HÄRLIGT!

Jag hoppas att du får en ljus och syig vecka!

/Christina ❤

 

 

7 kommentarer på “Breda halskanter

      1. Hej.. en fråga hur syr man en bred krage på en tröja som är rynkad runt om? Både på vanlig maskin å på owerlock.. skulle va super om du ville filma å visa😍

        Gillad av 1 person

  1. Hej Christina!
    Nyfiken på vad du har för symaskin, den verkar så stadig och bra. Själv har jag en som jag funderar på att byta ut…. Sladdriga pressarfötter bl a.
    Hälsningar
    Carina

    Gilla

Lämna en kommentar