Lite av varje

Samma mönster på olika sätt!

Att rita av symönster är kanske inte det roligaste. Därför är jag rädd om de mönster som jag tycker mycket om och använder dem om och om igen! Här är sex exempel på detta. Starten är den långa mörkgrå kappan i ull med smock i ryggen, nummer två efter samma mönster är i röd lack när jag skulle på 60-talsfest. Då gjorde jag om mönstret till dubbelknäppning och tog bort smocken i ryggen. Därefter sydde jag en slät kort kappa i blått (som nyligen fått brännfläckar, så den går inte att rädda eftersom jag inte får tag på en liten rest som jag kan rädda den med 😦 ) Sedan blev jag sugen på att sy smock igen och gjorde en kort variant i tunn rosa ull med samma typ av rygg som den grå. Sedan sydde jag den i orange möbeltyg med ulldetaljer i tygrester från den grå kappan. Nu idag blev den mönstrade kort-kappan klar. Dockan och jag har inte riktigt samma form så på mig är den lite ‘tippig’ i nederkanten och inte så rak och fyrkantig som på bilden här.

Så här förvarar jag mina mönster så att jag kan använda dem om och om igen!

 

/Christina

 

 

Annons

2 kommentarer på “Samma mönster på olika sätt!

    1. Jag har fundrat på det, men det är ju inte min stil riktigt. Konstigt ställe också, mitt på vänster bakstycke. Men, jag klurar på det. Har efterlyst tyget utan resultat. Ha det gott! Christina ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s