Overlocktips

Trä en overlock…

Alltså… att trä om en overlock, helt från scratch står inte högst på önskelistan, eller hur? Först i filmen visar jag hur man byter tråd/färg i en overlock, oavsett märke och sedan visar jag hur man trär just denna modell.

Fast jag kan min overlock, jag kan trä den ordentligt så gjorde det nästan ont i mig idag när jag skulle göra denna instruktionsfilmen för att visa hur man trär den. Det var lite svårt att få det helt tydligt, men jag hoppas att du efter att ha sett denna film kan trä din Janome 644D om du har en sådan. Jag ska försöka att visa fler varianter av overlockar framöver! Lycka till!

/Christina

 

Annons

5 kommentarer på “Trä en overlock…

 1. Hej Christina.
  Skulle bli så tacksam om du kunde göra en tut på hur man syr i en dragkedja på ex ett byxben.
  Tycker det blir så snyggt.
  //hoppas hoppas, Harrieth

  Gilla

 2. Hej! Jag har haft min maskin ett tag och allt har fungerat bra. Nu har den gröna tråden gått av och jag har försökt trä maskinen som du visade men den gröna tråden går av ändå. Vad gör jag för fel? Tacksam för svar!
  Mvh Helena

  Gillad av 1 person

  1. Om tråden fortsätter att gå av så är det nog pga att övertrådarna inte är trädda sist. Om den tråden går av när du trätt om endast den tråden, så kommer den gå av igen efter 2-3 stygn. Övertrådarna får INTE gå ner om stygnplåten när du trätt tråd 3 och 4. Om detta inte är felet så testa en annan tråd.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s