Fållar & kanter · Sytrix

När ett plagg blir: WOW!

Visst är det ofta detaljerna som gör plagget! Ibland är detaljerna riktigt svåra att göra men ibland är de inte svåra men ser grymt komplicerade ut! Detta är precis en sån sak. En flätmönstrad smock! Det blir ju så snyggt, men det är inte särskilt svårt. Har du ingen extra stark tråd så kan du sy med en dubbel polyestertråd.

Ha en riktigt skön syhelg!

/Christina ❤

Annons

4 kommentarer på “När ett plagg blir: WOW!

 1. Blev så imppad så nu sitter jag och gör hål i sån där plast man sätter/satt på i overheaden. Undrar samtidigt om jag gör en sån smock ( som jag för övrigt aldrig ens har hört ”smock”) på en vanlig ex, T-shirt, breddar jag bara ut vid halslinningen typ 3 cm extra var tionde cm? Skulle du möjligen kunna visa hur man gör?
  En annan önskan om jag får önska 😉 Har du några bra tips grundregler i coverstitch maskin sömnad. Jag har haft en sån i ca 1år . Köpte en singer för en väldigt billig peng, men jag bytte ut den till en Janome 2000 så nu är det en helt annan maskin jag måste stifta bekantskap med.

  Det med att fästa tråden i början och slutet med overlocken var en tiopoängare. Slippa tänka på att fästa i efterhand. Men som du sa ”träna på det att det lönar sig” vet inte om du sa det så ordagrant,.😊
  Så du lär oss amatörer en hel del..☺ Sydde nog ett X antal tygbitar till remsor..men nu sitter tekniken i.
  Tack ska du ha för dina lärorika tourutaler, och lyckade systunder över helgen. Kramar från Norranorra Finland☺

  Gilla

  1. Hej Sirpa! Tack för ditt trevliga mess! Jag använde ett mönster till en singoallatopp till min flätade smock, det är nog det smartaste. Om du ska göra om ett T-shirtmönster så får du klippa upp hack från halsringnngen och neråt/utåt och sen dra isär så att mönsterdelarnas mellanrum bildar ‘insnitt’, är du med?
   Jag har funderingar på att göra en tut om att vara helt nybörjare på overlock och en motsvarande till Covern. Jag ska bara estämma migör vad de ska innehåll, lite mer exakt.
   Hur/var i norra Finland bor du? Jag blir lite nyfiken. Jag bor ju själv allra längst söderut i Sverige. Jag har inte varit i Finland, men jag firade midsommar på Åland förra året. Ha en skön sy-helg! /Christina ❤

   Gilla

   1. Hej.
    Jo, jag är med på det du berättade om göra hack i mönsterdelarna för att sedan dra isär dom. Med min mans hjälp fick ja en aha upplevelse👍 att om 10cm krymper till 7 cm så krymper det med 30% Om halsrigningen är låt oss säga 45 cm och jag vill göra den 30% större.
    Då gör jag en uträkning
    45cm X 1,3 = 58,5. Halsrigningen är då 58,5.. Om det är så här så är det inte då svårt. En annan femma att få det lika snyggt dom du gjort.☺
    Jag finns på Fb. Skall se om du finns där. Kan joina dig. Så ser du lite vem jag är. Om du vill förstås. Kram /Sirpa

    Gilla

   2. Hej! Tanken med matematiken är god, men att ta bort 30% från 10 blir 7 MEN att lägga till % på 7 så måste du lägga till lite drygt 40% för att få tio! Alltså, multiplicera med 1,4 så blir det bra! Lycka till! /Christina ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s