Knappar & Knapphål

Helt manuella knapphål på gammal symaskin!

En förfrågan som ständigt återkommer är om jag kan visa hur man syr helt manuella knapphål på en gammal symaskin. Det går inte att utföra på min moderna maskin så därför har jag inte haft möjlighet att visa detta.

Idag när jag besökte min farbror och faster så behövde de hjälp att fixa sin gamla symaskin som satt helt fast, det gick inte att rubba handhjulet mer än max 1mm. Jag fixade och trixade (=skruvade sönder den nästan helt) och fick igång den gamla trotjänaren igen. Då kom jag på att jag behövde en film på just en sån här maskin. Tyvärr hade jag inte kameran med mig utan det fick bli en mobilfilm utan stativ och framförallt helt ozoomad. Men med äkta maken som kameraman så gick det fint! Det kan vara svårt att se allt i detalj som symaskinen syr men jag tror att min verbala instruktion räcker.

Har du också en gammal härlig trotjänare till symaskin? Då är denna filmen något för dig!

Ett stort tack till farbror Hasse (som skymtar i bakgrunden) och faster Erna som lät mig filma hemma hos dem idag och till Dag som höll i kameran. Jag älskar er! ❤ ❤ ❤

Ha en skön sy-vecka!

/Christina ❤

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s