Lite av varje · Medeltidssömnad

Skomakare, bliv vid din läst!

Idag har jag gjort egna skor! I sommar tänker vi åka på medeltidsevent och då vill vi ha medeltidskläder. Vi syr, påtar och fixar. Men… vad ska vi ha på fötterna? Därför tog jag tag i detta idag, först en massa bilder på Pinterest och sedan började ritandet och fixandet. Det blev till slut två par skor, det ena är väl lite mer historiskt närliggande och det andra paret lite mer bara medeltidsinspirerat. Men gissa om det är de sistnämnda som jag gillar bäst (bruna)! Jag har smusslat ner en underdel till en skön sandal inuti skorna för att de ska bli bekväma. Det är ju inte heller så historiskt korrekt, men… man ska ju ha kul också och det har man inte om man har ont i fötterna! Så här blev resultatet i alla fall!

Ha en skön sysöndagskväll!

/Christina ❤

Annons

En kommentar på “Skomakare, bliv vid din läst!

 1. Hej Christina. Jag är en av dina följare på din blogg samt på youtube och bara måste säga: Tack för att du är så härligt pedagogisk i dina beskrivningar då jag är amatör på sömnad. Du är helt fantastisk gällande alla dina projekt och jag kommer säkert höra av mig fler gånger. Bl.a. för att köpa mönster m.m.

  Jag har så svårt hitta mönster som passar min storlek (46-48) så jag syr allt möjligt för att lära mig mer om sömnad så jag mot slutändan ska kunna göra kläder i min storlek.

  Ha ett härligt slut på november och ett lika fint december.

  Mvh

  Louise i Stockholm

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s