Material

Våra vanligaste textilfibrer!

Många har hört av sig till mig och vill att jag ska berätta lite om olika textila material. Jag har funderat lite på att göra detta och i vilken form. Jag är inte riktigt klar ännu med det men under tiden så vill jag rekommendera denna sida från Råd & Rön. För att inte göra något olagligt och kopiera så ger jag er länken istället. Detta är en mycket bra förteckning av våra vanligaste textila material, deras innehåll och deras miljöpåverkan. Kort och enkelt förklarat. Håll tillgodo!

/Christina ❤

https://www.radron.se/artiklar/fa-miljokoll-pa-dina-klader/materialskolan/

Annons

5 kommentarer på “Våra vanligaste textilfibrer!

  1. Hej Christina! När jag syr ihop tex ryggsömmen (lodrätt) på en klänning med lite tyngd och fall så blir det ibland, beroende på material, så att (rak)sömmen stärker/håller upp tyget så att sömmen blir slät men tyget på sidorna av sömmen formar sig/hänger ut sig enligt tygets fall så att reslutat ser ut som om sömmen dragit ihop sig. Varför och framför allt VAD GÖR JAG för att komma tillrätta med problemet? Detta har hänt vid sömnad i både interlock och microsatin bland annat. Jag syr på vanlig symaskin.

    Gilla

    1. Antingen är trådspänningen för hård eller så syr du med en tråd som töjer sig vid sömnad och drar ihop sig efter sömnad. Stoff och stils tråd har t ex varit så ibland. Sy med dyr tråd, det lönar sig! 🙂 /Christina <2

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s