Lite av varje

Symaskinstest!

Jag gillar ju symaskiner och jag gillar teknik. Det är alltid kul att testa lite nya maskiner. Därför har jag nu sammanställt ett helt personligt symaskinstest. Det är alltså bara min personliga åsikt jag delar med mig av. Visst försöker jag att vara rättvis och objektiv, men visst blir även jag lite personlig. Jag testar med en ny 80-nål av hög kvalité, Gütermantråd och till trikåsömmar byter jag till stretschnål. Overlocksömmen och knapphål syr jag med avsedd pressarfot om den ingår med maskinen.

Man kan undra varför jag testar en hel del av maskinen utan manual. Svaret är enkelt! Många syr inte så mycket och ofta som jag och då är det lätt att glömma hur man ska göra även om man en gång läst sin manual. I mitt test har jag utgått från att de vanligaste sömmarna ska jag klara utan manual. Med det menar jag, att vill jag göra t ex en mönsterkombination eller liknande så behövs manualen, men att sicksacka, sy raksöm, backa mm ska jag klara av direkt!

Just nu finns två olika maskiner med i mitt test, men fler är på gång! Du hittar maskinerna som flikar nertill i dokumentet.

De jag testat hittills är Veronica 404 och Janome Skyline 5. Veronican hade ingen svensk manual, det drog ner betyget. Kommer den på svenska så kommer betyget att bli betydligt högre.

Bemärk! Jag har inte vägt in priset i betyget. Det betyder att 3 är ett högt betyg för en billig maskin medan 4 kan vara för lågt för en lyxig dyr symaskin!

Ha det syigt och gott i veckan!

/Christina ❤

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1j1leemeldO4hKG8GVjCxZ8YbhMKhxMoOpC06jnZpHkQ/edit?usp=sharing

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s