Bindor till flickor i Kenya · Lite av varje · Sy små ting

Sy bindor till flickor i Nairobi!

Redigerat 26 juni 2022: Just nu kan jag inte ta emot fler tygbindor då lagret är proppfullt i källaren!

Vilken respons! Vi är många som vill sy bindor till unga flickor i Afrika för att de ska kunna gå i skolan. Nu har jag testsytt, frågat vår skolsköterska på #Varagårdsskolan i #Bjuv om råd och till slut ritat ett mönster på en lagom binda och gjort en beskrivning. Jag kommer även att göra en instruktionsfilm på detta. Jag har dessutom fått kontakt med två skolsköterskor i Göteborg som åker till Nairobi i januari för att bland annat besöka en skola där i ett fattigt område och som med glädje tar med sig våra sydda bindor dit! Varje kit till en flicka ska innehålla 2 par trosor (storlek 12-16 år), 8 bindor och ligga i en liten tygpåse. Jag återkommer med mönster på påse och trosor. Självklart kan ju trosorna vara köpta men ska vara en lämplig modell för bindan och i bomull. Du kan läsa mer om Healthy thinking International och deras fantastiska arbete här:

Healthy thinking International

Mönstret hittar du här!

Mönster som PDF (bättre storlek att skriva ut)

Jag hoppas och tror att vi tillsammans kan göra något bra!

Skicka till: Christinas sytips, Christina Palmqvist, Parkgatan 8, 26574 Hyllinge.

Jag kommer att lämna över första ‘laddningen’ med bindor och trosor i tygpåsar till Tove Karlsson i mellandagarna. Hon och hennes kollega kommer personligen att se till att bindorna kommer fram till flickorna. Visst är det bra!

Jag har sytt 16 bindor nu, det räcker till två tjejer! Så bra!

Hoppas du hänger med!

/Christina ❤

Annons

23 kommentarer på “Sy bindor till flickor i Nairobi!

 1. Vilket fint initiativ! Kommer här genast med ett förbättringsförslag: om man syr ”vingar” med knapp på båda sidorna av mitten så kan man fästa dem i trosan – bindan hålls bättre på plats 😀

  Gillad av 1 person

 2. Hej. Mina elever gick igång ordentligt på denna idé att få vara med och hjälpa flickorna i Nairobi, så nu syr de fyror jag har på elevens val samt övriga elever som är färdiga med sina ordinarie arbeten tygbindor för glatta livet. Har svårt att se att vi hinner få till påsar och trosor med men kan vi skicka endast bindorna till dig?

  Gilla

  1. Hej! Vad kul att dina elever också gillar detta. Vi skippar annat smått innan terminen är slut och gör detta istället. Skicka det ni kan, andra gör bara påsar och jag tänker köpa trosor om jag inte hinner sy så att det räcker. /Christina ❤

   Gilla

 3. Har satt igång mina åttor att sy bindor. Hur gör vi när det är dags att leverera?? Vi håller nog på ett par veckor med detta lilla projekt. M v h Åsa Gadd, Sally Bauerskolan i Helsingborg

  Gilla

 4. Hej Christina! Jag har elever i åk 6 som syr tygbindor till flickorna. Vilket datum skickas dom iväg? Så att vi inte blir sena med försändelsen till dig?
  Mvh: Nina

  Gilla

   1. Hej Christina! Det kan bli lite svårt att hinna med att skicka redan i slutet på månaden, då vi har haft sportlov och sjukdom som gjort att vi har halkat lite efter med slöjdlektionerna och vårat projekt. När är sista datumet att skicka till dig? Mvh: NIna

    Gilla

 5. Hej!

  Kan vi fortfarande skicka bindor till dig som du skickar vidare till Nairobi? Tänker att vi har en ”fabrik” igång när åttorna egentligen skulle haft sin prao.
  Mvh Ann-Sofie Rottz i Vallentuna

  Gilla

   1. Om jag syr med mina elever nu under hösten/vintern – kan jag skicka dem under våren? Vi vill gärna bidra!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s