Sytrix

Pressa med en pressklamp!

När jag satt vid datorn i morse vid frukosten så lovade jag i ett svagt ögonblick att jag skulle göra en liten film om pressning efter frukost. Nu händer det ju ibland att livet kommer emellan och det inte blir som man tänkt, men… det är ju fortfarande den 5 januari 2019 och det är absolut efter frukost (klockan är strax 22.00), så det är kanske inte så farligt ändå! 😀

Denna lilla film handlar om att pressa med presstrasa (pressduk) och pressklamp. Jag praktiserade hos en italiensk skräddare en gång för många år sedan och han lärde mig detta. Jag använder det mest till ylletyger, men ibland även till andra tyger om jag tycker att sömmarna är lite svåra att få sådär riktigt välpressade.

Pressklampen gör du lätt själv av en träbit. Storleken är inte så viktig, det är dock viktigt att kanterna är väl sandpapprade så att de inte fastnar i tyget. Du ska inte ytbehandla den, låt den bara vara naturell. Min har hållit fint i 35 år!

Testa, det blir så fint!

Ha en syig helg!

/Christina

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s