Lite av varje

Jag har fått en sicksack-apparat!

Nu måste jag bara berätta! Jag såg en fråga på en sysida på Facebook för några dagar sedan det var Therese Nordin som undrade om någon ville ha några gamla Singer-delar. Jag blev eld och lågor, där var ju en sån där konstig sicksackapparat som jag så länge velat ha! Jag fick delarna mot portokostnad, ynka 55 kronor. Jag swishade snabbt och Therese var lika snabb, så idag fick jag mitt fina paket. Kolla på filmen så ser du innehållet! Inget sytips denna gång, men min tanke är att det nog är många som aldrig sett en sicksackapparat, föregångaren till dagens alla mönstersömmar på våra symaskiner. Nu letar jag bara efter en liten Singer Featherweight, svart, röd eller vit… De är så söta! Är det någon som vet en som är till salu så hör gärna av er. 🙂

Jag önskar dig en syig vecka!

/Christina ❤

Annons

14 kommentarer på “Jag har fått en sicksack-apparat!

 1. Tack för intressant information! Har du letat på loppisar efter featherweightmaskinen? Loppan här i Höganäs tar hand om dödsbon och samlar då även in symaskiner. De maskiner som inte säljs, skickas till Rumäninen (tror jag). Kontakta dem, du kan kanske få stå på deras önskelista, ifall de har någon. Hoppas att du hittar en snart! /Gunilla

  Gilla

  1. Hej! Förlåt sent svar. Det är ju symässa i Älvsjö denna helg, det är lite stressigt. Jag hade tänkt max 1000 + porto. Så jag behöver tänka lite. Jag återkommer. Trevlig helg. /Christina ❤

   Gilla

   1. Hej! Jadu, nu har jag ju lite tråkiga nyheter, både för dig och mig, kan man väl säga 😕 Skulle provsy den i går, för att se att den fungerade som den ska. Då gick det sönder en grej inne där man sätter in undertrådshylsan (eller vad den heter). Det var en liten krok och jag misstänker att den har funktionen att fånga upp övertråden el undertråden (el båda, kan ju så gott som inget om sömnad 🤗). I vilken fall som helst går det nu inte ens att få upp undertråden! Det finns reservdelar till de här maskinerna, men just den här delen kostar runt 700kr. Tur i oturen var väl att detta hände nu och inte när du ev fått hem den.

    Har haft tre sådana maskiner. En sålde jag förra veckan på Tradera och fick 3500kr (Om du söker på ”Featherweight” och markerar ”sålda”, så ser du den på Tradera👍) och den tredje har jag tänkt lägga upp på Tradera om en månad. Men den är också i väldigt snyggt och fint skick, så den kommer nog att gå för liknande peng. Om du mot förmodan skulle vara intresserad av den kan jag sälja den för 3000kr. Men jag förstår ju om du inte vill lägga så mycket på en maskin. Men ett tips är att kolla på Tradera. Det dyker ju upp någon ibland, och är de inte i tipptopp skick kan de ju bli billigare än mina. Men som sagt, de är eftertraktade och brukar ränna iväg i pris Hemskt ledsen om du fick upp hoppet om den här, men jag kan ju inte sälja en maskin som det inte går att sy på. Hör av dig om du är intresserad av den ”dyra”, annars – lycka till, och hoppas du hittar en! Vänliga hälsningar, Ulrica Cederberg 🌺

    Gilla

   2. Hej! Har hänt flera saker med den nu. Kan jag ringa dig tror du? Eller du mig? 073-777 26 77 Blir lite långt att förklara och känner mig lite dum eftersom jag inte kollade den innan jag mailade dig första gången.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s