Lite av varje

Kommer du ihåg Calimero?

Efter att ha sytt både påsk-äggs-kyckling och påsk-ägg så blev jag sugen på att göra en svart kyckling, en lite punkigare kyckling. Sen skenade idéerna vidare och jag kom ihåg den lilla tecknade figuren Calimero från 70-talet som vi tyckte så mycket om. På den tiden så visades 10-15 minuter barnprogram per vardag och 30 minuter på lördagen. Det var bara på jul- och sommarlov som det var lite extra för då visades det Julmorgon/Sommarmorgon på tv. En mix av mer eller mindre märkliga program som varvades av tecknade filmer (i bästa fall) och tjeckiska dockfilmer (i värsta fall, enligt mig på den tiden). En av dessa filmer handlade om en liten missförstådd svart kyckling med äggskal på huvudet och som hette Calimero. Jag älskade Calimero på den tiden, så idag när jag ville sy en svart kyckling, så blev det självklart en Calimero. Eftersom det är en namnskyddad karaktär så kan jag inte dela mönstret, men den kanske kan inspirera dig?

Ha det så syigt och gott!

/Christina ❤

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s