Sytrix

Sy snygga hörn med snedremsa utan att nåla

I morgon kväll ska vi besöka vår vän Elisabeth. Det ska bli så trevligt, men… vad ska vi ta med oss i ‘gå-bort-present’? Detta är ju alltid så svårt! Vi har aldrig varit i hennes lägenhet och vet därför inte riktigt hur det ser ut där. När hon var här hade om med sig en stor trädgårdsblomma, men det kan ju vi inte ha med oss till henne. Efter lite klurande så kom vi fram till att nåt ‘himmasytt’ skulle fungera bra. Sagt och gjort, jag tog fram lite tygbitar, Thermolam (värmeisolerande vadd från Freudenberg/Vlieseline) och brodermaskinen och vips så hade vi ett par grytisar! Ja, nästan så fort i alla fall. När jag ska sy fast snedremsor så nålar jag aldrig eftersom då får jag inte det rakt, för mig blir det som en båge ut mellan varje nål. Jag har fått flera förfrågningar om hur jag får till hörnen snyggt när jag bandkantar med snedremsa, så idag passade jag på att rigga kameran vid symaskinen och zoomade in för att visa hur jag syr när jag bandkantar med snedremsa. Så här gör jag inte när jag bandkantar i trikå utan bara med vävd snedremsa. Det kan vara lite trixigt att få till första gången så träna gärna. Att förpressa bandet dubbelt är en förutsättning för att detta ska fungera.

Jag önskar dig en riktigt fin sy-onsdag!

/Christina ❤

Tips! Med värmeisolerande Thermolam så behöver inte grytlappen bli så tjock eftersom materialet isolerar så bra. Det är stor skillnad mellan att använda vanlig quiltvadd eller typ frotté mot att använda ett isolerande material. Jag har grytlappar av olika typ och de med Thermolam är de som skyddar bäst när jag tar ut en plåt ur ugnen. Näst bäst är mina tjocka virkade grytlappar. Jag virkar så hårt så att de också isolerar bra! 😀

 

 

Annons

2 kommentarer på “Sy snygga hörn med snedremsa utan att nåla

  1. Vilken fin gå – bort present.
    En fröjd att titta på dina snuttar plus att din röst är så behaglig för örat.
    Såg även dom fina T-shirten du sytt till din man och tu tal om din vackra smock som du sytt. Du är en naturbegåvning.
    Tack Christina. ❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s