Fållar & kanter · Sytrix

Halsringningar!

Vad är det som gör ett enkelt plagg i trikå sådär lite extra fint? Jo, halsringningarna! Jag tycker dels att det är så viktigt att välja fina kanter som matchar plagget i övrigt men lika viktigt är det att välja hur den ska se ut. Ska den vara bred eller smal? Ska den ha stickningar? Ska den ligga ovanpå halskanten eller skymta fram under? Oj, mycket att välja på! Idag har många satsat på så kallade bandkantare, men det måste du inte ha. Du kan göra fina halsringningar på helt vanlig symaskin och utan bandkantare. Tvillingnål däremot är väldigt fint i halskanten. Jag har samlat ihop några av mina favoritfilmer här på olika halsringningar. Men det finns faktiskt några till! 🙂

Jag önskar dig en syig helg!

Kram Christina ❤

Annons

3 kommentarer på “Halsringningar!

 1. Så himla bra videos för en visuell lärare som mig! Jag har en följdfråga om jag får. När man syr sweatshirts med halsmudd så är de så lätt att antingen få stående mudd(krage), eller rynkigt vid tyget. Eller båda för den delen haha. Gäller samma princip som du sa i en av videosen- att töja mycket för att bli av med dessa problemen, även om tyget är sweatshirt utan elastan (100% bomull)? Ska jag alltså försöka korta mudden ännu mer för att få bukt med det? Eller får jag rynkigt tyg då vid halsen på sweatshirt-tyget? 🙂

  Tacksam för svar!

  Gilla

  1. Hej! Tack för respons! Om din mudd vill så upp så är den lite för lång. 75% av halsringningen brukar bli lagom, men det beror lite på mudden också. Blir det bubbligt så försvinner det om du pressar med varmt strykjärn och en våt pressduk. Bara stryka hjälper inte, inte ens med ett bra ångstrykjärn. Kolla gärna min film om pressning. /Christina ❤

   Gilla

 2. Vilken guldgruva med tips! Jag har återupptagit klädsömnad efter en paus på sisådär trettio år – mycket har hänt sedan dess! Alla härliga trikåtyger som finns nu kunde man knappt drömma om då.

  Nu vågar jag sy en v-ringning på nästa trikåplagg!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s