Sytrix

Singer-overlocken är tillbaka i våra frågespalter…

Nu är det höst och en av de stora matvaruaffärerna säljer overlockar och sybehör igen. Med detta följer en hel del frågor om trådspänning, trädning och sömnad på overlock. Vi som syr mycket på overlock vet ju at det är jättekul, men att det inte är som att sy på en vanlig symaskin. Just singer-overlocken (S14-78) släpper inte trådspänningen när man lyfter på pressarfoten, detta gör att trådarna ofta inte kommer in ordentligt mellan trådspänningsbrickorna vilket ger en lös och ful söm. Det är därför vi brukar prata om att ‘tandtråda’ in tråden mellan trådspänningsbrickorna. Har du köpt dig din första overlock nu? Kolla då dessa små filmer, det kommer att rädda din overlock från att åka in längst in i garderoben… 😉

Lycka till!

/Christina ❤

Trä din Singer overlock S14-78:

 

Byt tråd i din overlock utan att trä om den helt:

 

Tandtråda din overlock (eller cover) om trådspänningen krånglar:

 

 

 

 

Annons

4 kommentarer på “Singer-overlocken är tillbaka i våra frågespalter…

 1. Jag syr en hel del på hobbybasis. Jag är jättenöjd med min overlock köpt på mataffär för en tusenlapp för ca 1,5 år sen. Jag är också jättetacksam över dina tips o filmer som hjälpt mig en hel del 😁

  Kram Marie-Louise

  Gilla

 2. Jag har en Singer overlock liknande den på dina filmer. Nu har jag inte sytt på ca ett år och när jag skulle testa så går det inte att vrida på hjulet på sidan som för upp och ner nålarna. Motorn står bara och brummar men inget händer.
  Vet du vad som kan vara fel?

  Gilla

  1. Ajdå, fortsätt inte att trycka på pedalen. Maskinen är torr och utan olja och har därför fastnat. En overlock måste oljas kontinuerligt. Testa att olja den annars är det service som gäller. /Christina ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s