Lite av varje

Så blev mitt bidrag till NK’s designtävling!

Jag skrev för några veckor sedan om NK’s designtävling i samband med utställningen på Nordiska Museet i Stockholm ‘Nordens Paris’. Uppgiften var att tolka och designa sin egen klädkreation utifrån originalmönster från NK’s Franska syateljé. Gratis PDF-mönster till dessa originalkreationer finns på www.christinassytips.com. I mitt bidrag har jag utgått från Fru Ulrich Diorklänning från 1948.

Fru Ulrich klänning från 1948

Jag utgick från denna klänning, behöll bakstycket med den integrerade ärmen (konstig lösning) och förstärkte asymmetrin framtill. Jag gjorde dessutom om den till en omlottkappa med en stor huva. Jag har sen fodrat den med ett matchande paisley-mönstrat foder som fick bli en kontrast i huva, slag och drapering. Man kan säga att i min kappa så möts Christian Dior med Christina Palmqvist 😀 Jag har gjort en mobilficka i fodret och en tunn fin hank i nacken. Fler bilder hittar du längre ner.

Jag önskar dig en riktigt syig vecka!

Kram Christina ❤

Handsydda kanter med prickstygn
Bakifrån med den stora huvan
Helfodrad i paisleymönstrat foder
Infälld mönsterpassad mobilficka i fodret
Hanken i nacken

Annons

10 kommentarer på “Så blev mitt bidrag till NK’s designtävling!

 1. Den är så fin. Jag skulle inte bli förvånad om den vann. Håller tummarna.
  Måste fråga, vad är storleken på kappan. Tänkte att den ser liten ut när den ligger på bordet. Kan ju vara att bilden luras.
  Kram 💞

  Gillad av 1 person

 2. Fantastiskt vacker! Inspirerande. Otroligt fall bak. Kan du berätta mer om ärmarna kanske….vad vinner man med skärningen….och var det svårt att få till? Antar att det finns en dold knäppningen i livet också så kappan håller samman om det blåser lite. Så vackra tyger också! Och kantstickningen som pricken över i.

  Gillad av 1 person

  1. Tack snälla! Jag har tryckknapp i knäppningen. Skulle nog behöva minst en till. Skärningen på ärmen är lite småknäpp och jag finner ingen direkt vinning med den, men den följer Christian Diors original. /Christina ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s