Lite av varje

Syr inför Midsommar i Hyllinge!

I vår lilla by Hyllinge firas det klassiskt Midsommarfirande varje år i Kastanjeparken. I år är jag med och fixar och ska sälja lotter och sånt. Då MÅSTE jag ju ha lämplig klädsel, eller hur? En tur till Zannaz resulterade i detta läckra midsommartyg (jag ville köpa ett som var betydligt diskretare men blev totalt nerröstad av Zanna, Mia och Lena) jag är så nöjd! Jag har inte hunnit sy något alls på flera veckor så det var härligt att få igång den dubbla bandkantaren på Jukin igen och se hur fint det blir! Det fick bli ett par matchande tights till, skönt & praktiskt om det blir blåsigt på midsommarafton… 😉

Jag önskar er alla en syig midsommar!

/Christina ❤

PS! Bor du i närheten? Välkommen till Hyllinges midsommarfirande i Kastanjeparken (på Parkgatan) klockan 14-16 på midsommarafton, så ses vi där! Det finns midsommarstång, sång, dans, fiskdamm, chokladhjul och lotterier och ganska mycket folk. Ta med kaffekorg! Självklart finns det lotteri med alster från Christinas sytips!

 

Annonser
Lite av varje

Snälla, ha tålamod med mig just nu! :-)

Nu är vi där igen… slutet av maj månad och det blir helt tyst från mig. Till och med personalen i tygaffären kommenterade att de inte sett mig på ett tag. Jag är ju lärare och just i slutet av terminen med omdömen och betyg och alla analyser, så har jag så mycket på jobbet. Jag har ju dels full pott med lektioner hela veckan, är arbetsledare i mitt arbetslag och skolans schemaläggare. Jag erkänner, jag har inte brist på arbetsuppgifter just nu!… Men ha tålamod, snart är det symester! 😀 LÄNGTAR! Kram på er alla härliga tålmodiga följare! Snart kommer fler filmer!

Jag önskar dig en syig helg!

/Christina ❤

Bifogar en liten bild på mig när jag är på jobbet… i orange, så klart! 😀

Bindor till flickor i Kenya

Liten rapport från Kenya!

Måste berätta att Tove (Från Healthy Thinking) har fått rapport från Kenya, hon skriver:

Fick precis rapport från senaste leveransen i Kenya. Superglada flickor hälsar en massa massa kärlek till er alla ❤️🙏🏼
Ni gör skillnad!!!

Visst sporrar detta? Jag håller, som jag skrev går, som bäst på att packa för att sända ett paket direkt till Kenya nu. Det var uschligt dyrt att skicka med UPS men med Postnord ser det ut som om jag kan skicka ett paket på ca 20 kg för 2000kr så det samlar jag till nu, blir det tyngre, vilket är möjligt, så blir det lite dyrare. Tillsammans fixar vi det!

Du kan följa insamlingen här: Bindor till flickorna i Kenya.

(Foto: Tove Karlsson, Healthy Thinking)

Hoppas du har en solig och syig helg!

/Christina ❤

Bindor till flickor i Kenya

Följ utvecklingen med bindorna till Kenya!

Oj, det händer så mycket just nu! Jag packar och fixar och räknar tygbindor och trosor, det kommer fler paket var och varannan dag. 🙂 Heja heja!  Dessutom håller jag på att samla in pengar till att skicka ett stort paket med tygbindor direkt till Kenya eftersom det blivit så pass många nu att det blir svårt att få med i resväskor! Du kan följa insamlingen och sponsringen till projektet här: Tygbindor till Kenya (Skulle du vilja att jag tar bort ditt namn, eller om ditt namn saknas så hör av dig!)

Just nu är vi sammanlagt uppe i 2331 tygbindor och 900 kr! Wow!

Tillsammans gör vi en fantastisk skillnad!

(Oscar på bilden kollar att tygbindorna är mjuka och fina! Han är mycket nöjd, som ni ser!)

/Christina ❤

Länkar: Mönster till binda med vingar och beskrivning.  Mönster till binda utan vingar

Lite av varje

En trolley-väska till min symaskin

Äntligen är jag klar med mitt specialprojekt, en väska på hjul till min symaskin. Perfekt när jag ska på sy-lan eller som idag när jag ska till en kompis och sy. Jag startade med att köpa en stabil bagagekärra. Sen åkte jag till Ikea och kollade om de hade någon bra låda som jag skulle kunna utgå ifrån. Jag hittade en ganska stor tygklädd låda som säljes i 3-pack, perfekt. Lådan saknar lock, men eftersom jag hade två extra så kunde jag skära sönder en och göra om till lock. Jag har klätt lådan utanpå med plastad bomullsväv och insidan med ett polyestertyg med volym-vlieseline på baksidan, så att den fick en mjuk yta. Jag är supernöjd! Tyvärr filmade jag inte under tiden (det hade blivit en lååååång film) så jag har ingen utförlig instruktion. Jag uppfann den liksom efter hand. Jag hade en vision, men ingen färdig lösning.

Ha det så gott och syigt!

/Christina ❤

 

Bindor till flickor i Kenya · Sy små ting

Nytt mönster!

Så många underbara bindor vi sytt allihop! Just nu är vi uppe i sammanlagt 2331 en bindor om vi lägger ihop de nya och de som kom in före nyår 2018. WOW!!! Tack alla som bidragit så här långt! Nu har jag vidareutvecklat mönstret och lagt till vingar! 🙂 Här kommer det mönstret med beskrivning. Jag hoppas att det fortsätter att komma in härliga paket med fina bindor! Du får gärna använda mönstret till dig själv och till välgörenhet, men inte för att sälja.

Nu har jag så många bindor här så jag kommer att skicka över en del av dem i paket till Afrika eftersom det är för många att ta i en resväska på flyget. Vill du vara med och bidra till den frakten så skickar du en liten slant till: 0705673373 (swish) märk insättningen: Bindor till Afrika. Bindorna kommer att tas emot av Healthy thinkings kontaktpersoner på plats!

En del av de bindor som kommit in åker nu med Healthy thinking i början av juni och nästa gång blir efter sommaren. Då kan det bli så att de åker till ett motsvarande område i Nepal. Jag återkommer om det.

Det nya mönstret hittar du här: Mönster till binda med vingar

Jag har ännu inte hunnit att göra en ny film med nya mönstret, men du kan följa denna film, förutom själva knappen: Youtubefilm med instruktion

Jag hoppas att du får en riktigt solig och syig vecka!

/Christina ❤

Sy små ting

Sy ett supersnyggt hårband med knut

Jag har sett flera varianter på diadem och hårband nu där jag tänkt; det där syr jag ju enkelt själv! Sagt och gjort, jag sydde ett, jag sydde två… jag sydde många! 🙂

Nu har jag gjort en enkel liten film så att du också kan sy dig en massa hårband med knut som passar alla dina kläder! Du syr det lätt på mindre än en halvtimme och det går lika lätt på en vanlig symaskin som på en overlock!

Lycka till!

/Christina ❤

PS! Fördelen med att det regnar en helg är att jag kan sitta inne och sy med gott samvete! 😀

Lite av varje

Rena rama julafton!

När jag gick min sömnadsutbildning för många år sedan så fick de som gick året efter mig göra modeller på halvbyster. Då tittade jag längtansfullt på dessa, tänk om man hade haft en sån och testa idéer på… åh… Drömmen var ju att bli modedesigner i Paris på den tiden. 😉 Nu blev det inte så, jag blev textillärare i Bjuv och er syfröken på nätet istället. Inte så dumt det heller! ❤ Men drömmen om den där lilla smidiga provdockan har alltid funnits där i bakhuvudet, åtminstone då och då under alla dessa år. I onsdags kväll när jag satt och tittade på Bergman och Johanssons hemsida så hittade jag först en fin halvbyst från Stockman i Paris för gräsligt mycket pengar, men efter en stund hittade jag denna för ett ‘köpbart’ pris! Så jag slog till! Och idag kom den (supersnabb leverans!) och jag är kär! Så fin! Storlek 38 men i halvstorlek, alltså bystmått 44 istället för 88!

Nu undrar du kanske vad jag ska ha den till? Jo, jag tänker att den blir perfekt när jag gör instruktionsfilmer, mycket lättare att filma närbilder när plagget inte är så stort! Sen gör det ju inget om det blir nåt roligt plagg sytt till den också… Nåt galet eller kanske nåt flott, vi får väl se. Glad för provdockan är jag i alla fall. Den har dessutom fått ett namn nu, den heter ‘Lillan’, för jag kallades för det när jag var liten. Jag avskydde det när jag kom upp i skolåldern och vägrade svara, men nu tycker jag att det är ganska rart.

Jag hoppas att du ska få träffa Lillan många gånger framöver!

Jag önskar dig en syig helg!

/Christina ❤

Bindor till flickor i Kenya

Sååååå många fina tygbindor till flickorna i Afrika!

Kolla denna bild! Har ni sett vilka snygga tygbindor?

Som många av er känner till så skickar jag paket med bindor och trosor i tygpåsar till flickor på landsbygden utanför Nairobi i samarbete med Healthy Thinking International som är en ideell organisation som bl a drivs av två skolsköterskor från Göteborg. De åker ner till Nairobi några gånger på år och jobbar med ungdomar och olika hälsoprojekt. De gör ett fantastiskt arbete, kolla här: Healthy Thinking International

Jag har nu fått mängder av paket från när och fjärran med bindor, trosor och påsar. Eftersom jag haft mycket att göra i vår så har jag legat efter med uppackning och sammanräkning. Men nu är det klart så här långt! Tack alla fantastiska människor som bidragit till projektet i vår. Tack för alla små söta brev, presenter, bidrag och hälsningar! Ni är underbara! ❤ ❤ ❤ Denna gång har vi tillsammans sytt:

1363 tygbindor! 197 tygpåsar! 259 trosor! 

Detta kommer att hjälpa hela 170 flickor så att de kan gå i skolan även sedan de nått puberteten. Tillsammans med de 97 paket som vi sände iväg innan nyår så har vi tillsammans gjort 267 paket med 8 fina tygbindor och 2 par trosor i en praktisk tygpåse.

Vi har alltså sammanlagt sytt hela 2139 fina tygbindor! Detta gör skillnad!

Egentligen vill jag inte framhålla någon framför någon annan eftersom vi alla bidragit efter var och ens möjlighet, resurs och tid. Men jag måste ändå nämna Siw som sytt hela 25 kompletta kit! Alltså 200 tygbindor, wow wow wow! Jag har själv sytt väldigt många (tycker jag) men inte sååå många! Tack Siw! Vilken insats! Tack dessutom för de fina tvålarna! ❤

Tillsammans är vi kanonduktiga och vi gör skillnad!

Jag önskar er alla en syig helg!

/Christina ❤

PS! Vi får vänta lite med övernattande gäster för bäddsoffan är lite upptagen nu! 😀