Sytrix

Mönsterpassning

Kanske inte världens tydligaste bild idag… Men jag håller på att sy en kort kappa i tunn jaquardvävd ull. Tyget är helt ljuvligt, men jag hade köpt tyg för att det skulle räcka till en kofta, men nu beslutade jag mig för att det skulle bli en kort kappa istället. Tala om problem att få ut de 19 (!) delarna mönsterpassat både i sidled och höjdled! Men, det gick nästan. Mönstret har en skärning som är ca 10 cm bred, strax över midjan, den har fått många skarvar, men jag satte dem under ärmen så det gör inte så mycket. Infodringarna kommer att bli enfärgat vinröda, det fanns inte en chans att få ut dem på tyget. Men det kan bli riktigt snyggt. Ibland kan ju nöden hjälpa designen på traven. Bilden visar sömmen mitt bak och skärningen vid midjan. Jag hade önskat att den var mönsterpassad i höjdled, men det gick inte att få ut. Jag tror att detta kommer att bli fint ändå. Jag funderar på att göra infällda stolpfickor fram, i lila eftersom jag inte har något av det mönstrade kvar alls. Jag har inte bestämt mig ännu. Skickar med en liten film med en sådan ficka idag medan jag funderar!

Sy är livet!

/Christina ❤

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s