Sytrix

”Åh, du syr Armaniärmar”

En av de allra finaste sömnadskomplimanger jag fått fick jag för över 20 år sedan när jag sydde en kraglös kavaj i råsiden. En äldre dam tittade på mitt arbete och sa: -Åh, du syr Armaniärmar! Hon fick förklara vad hon menade och sa att hon tyckte att Armani hade de absolut snyggast isydda ärmarna. Vilken komplimang! Det är inte konstigt att jag kommer ihåg den så väl så här långt efteråt! Det finns lite små knep att ta till för att få det riktigt snyggt, men grunden är att ha lagt ut mönsterdelarna trådrakt och att vara jättenoga med sömsmånen. Jag har alltid 1 cm sömsmån i ärmen eftersom det är lättast att sy i den då. Att sätta i en ärmfisk är som trolleri, ärmen blir fantastiskt fin. Har du aldrig hört talas om ärmfiskar? Då är det dags att kolla mitt klipp! 🙂

Lycka till!

/Christina ❤

Annons

13 kommentarer på “”Åh, du syr Armaniärmar”

 1. Hej!
  Jag uppskattar dina sytips, lär mig nya saker hela tiden trots att jag sytt i många år. Jag skulle vilja ha tips på hur man får till till en snygg v-ringning i trikå, både med och utan mudd, tycker inte att mina blir riktigt bra.
  Glad påsk!

  Gilla

 2. Vad jag gillar att få så här tydliga instruktioner – ärmar som annars brukar vara så avskräckande att sy… och avslöjande, ifall dom inte är snyggt gjorda! Tusen, tusen tack! Nu ska jag våga mig på konststycket också!

  Gilla

 3. Hej, håller på med en kavaj och tänkte sätta i ärmfiskar men hur klipper jag ut den? Din tut på youtube är helt suveräm för övrigt.

  Gilla

 4. Hej!
  Jag uppskattar verkligen dina instruktionsvideos!
  Jag undrar hur man lyckas få till tighta långa ärmar, det är så svårt att göra till sig själv…

  Gilla

  1. GTack! 🙂 Du bör göra en så kallad tvåsömsärm och troligen behöver du hjälp av någon annan att prova in ärmen så att den sitter perfekt, svårt att prova in på sig själv. /Christina ❤

   Gilla

 5. Det är en kavaj/kappärm som är gjord av två delar, en övre del och en undre. Du kan se att min ärm i filmen har två längsgående sömmar. Detta ger en mer följsam och formad ärm, bra om du vill ha en tight ärm. /Christina ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s