Sy ett plagg; Steg för steg!

Sy en helläcker ‘pennkjol’!

Jag får ofta frågan; ”Jag är ovan att sy kläder, vad ska jag börja med?” Svaret är enkelt! Börja med en rak kjol, eller som här en lite insvängd pennkjol! Kul och lätt att sy och chansen för succé är mycket stor! Jag valt ett härligt fotoprint i satinvävt tyg med mycket stretch! Jag har gjort kjolen ofodrad och med synliga stickningar runt midja, dragkedja, sprund och nederkant! Detta är kjolen man svänger ihop på en kväll! Här kommer del 2. Del 1 är på gång, där kommer jag att visa hur man lite förenklat kan rita ett mönster till en enkel kjol själv. Men är det sy du vill göra så är klipp 2-4 de enda du behöver! Är du van att sy? Då bjuder jag på ett skräddartips hur man osynligt förstärker ett öppet sprund för att skydda tyget i sprundets ovankant!

Tips!

Sew-along!

Dessa klipp kan du använda parallellt med din egen sömnad. Kolla först igenom klippet, spela sedan upp ett moment i taget, sy själv och spela sedan vidare etc.

Lycka till!

/Christina ❤

Del 2:

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s