Lite av varje

Att utmana sig själv i sömnaden!

Jag försöker ju att få folk att våga göra lite svårare alster i sömnaden, att utmana sig själva. Nu var det min tur! Jag har köpt ett underbart stickat ulltyg från Mariedals design, egentligen två stuvbitar. Tyget är vändbart och färgerna är de omvända på den andra sidan. Det hör till saken att tyget är (för min plånbok) ganska dyrt, så det var med is i magen som jag klippte i det efter att ha sytt en toile som blev så gräslig så att den nästan åkte ut genom fönstret (det blev lightversionen, det blev papperskorgen). Istället tog jag mitt älskade kappmönster som jag redan sytt 6 kappor efter och gjorde om till ett koftmönster. Eftersom jag gärna vill använda tygets båda sidor så beslöt jag mig för att göra en 2 cm bred kant av ‘baksidan’ längs fram- och halskanter. Detta var minst sagt en utmaning! Eftersom det inte är helt lätt att sprätta i tyget heller så får små ojämnheter finnas kvar, det är nog mest jag själv som ser dem. Det är härligt med ull, en hel del små ojämnheter kan man ju pressa bort! 😀

Jag ska inte ha knappar i den utan har tänkt att sätta 2-3 hyskor och hakar i framkanten upptill, bara. Jag tror att det kan bli fint. Snart är semestern slut, så nu får jag se till att sy, sy, sy!

Härligt att sy när det regnar och blåser där ute!

/Christina ❤

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s