Fållar & kanter · Overlocktips · Sy i trikå · Sytrix

Formband till hals- och ärmringningar!

Jag har fått flera förfrågningar om formband/stabiliseringsband/Sewing tape/Nathband. Jag gör nästan alltid mitt formband själv och avpassar materialet till tyget. I ett grovt ylletyg väljer jag ett vävt vlieseline och i trikå använder jag oftast ett tunt nonwowen-mellanlägg typ Vlieseline H180. Se bara till att inte ha för varmt strykjärn, då vill det gärna smälta och sätta sig på stryksulan istället (2 punkter fungerar på mitt strykjärn).I slutat av filmen visar jag hur du sätter fast bandet, lätt och enkelt!

Det är lätt att sy, bara man vet hur man ska göra! 🙂

Lycka till!

/Christina

Annons

5 kommentarer på “Formband till hals- och ärmringningar!

  1. En fråga gällande detta, jag har testat några gånger men har inte riktigt fått till det, ska formbandet sättas på sömlinjen? Ibland ska bredden på sömsmånen vara 15 mm, men om sömsmånen är 10 mm måste jag ju isåfall flytta in bandet 5 mm, eller egentligen mer om sömmen ska sys på formbandet?

    Gilla

  2. Hej ‘Tanten’! Jag sätter alltid bandet i sömsmånen men sista millimetern låter jag gå med i sömmen. Om du har 1,5 cm sömsmån så gör du bandet 15 mm brett. När du sen sätter fast det så kommer sömmen precis i kanten, jag tycker att det blir fint. /Christina ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s