Overlocktips

När maskinen krånglar efter trådbyte…

En av de absolut vanligaste frågor som jag möter ute på olika sy-sidor på Facebook är att det blir problem med trådspänningen på overlockar och cover/täcksömsmaskiner efter trådbyte. I de flesta fallen så är det inte fel på maskinens trådspänning utan tråden har inte kommit i rätt position mellan trådspänningsbrickorna när symaskinen träddes om. Det absolut lättaste sättet att komma till rätta med detta är att ‘TANDTRÅDA’! Kolla in min lilla film här och din maskin kommer att sy hur fint som helst!

Lycka till med din sömnad!

/Christina ❤

Annons

4 kommentarer på “När maskinen krånglar efter trådbyte…

 1. Hej! Trots att jag har tandtrådat så får jag inte ordning på sömmen.Det är öglor på baksidan.
  har redan skrivit på youtube-sidan. Det blir bättre om jag har trådspänningne 3-3-4-2. Men det skiljer ju sig mkt från rekommenderade 3-3-3-3.
  Har du ngt tips?

  Gilla

  1. Än en gång har du räddat mig! Detta hade jag ingen aning om!

   Jag letar dock febrilt på Google efter en lösning på varför min vänstra nål på 4-trådig overlock lossnar när jag syr i resår. Några tankar som kan hjälpa en stackare som sliter håret?

   Vänligen, Emma

   Gilla

 2. Det skall tilläggas att jag inte haft problem med det tidigare. Uppstod helt plötsligt. Har provat byta nålar, differensmatning, trä om, trådspänning mm mm…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s