Önskefilmer · Coverlock & Top cover · Fållar & kanter · Sytrix

En riktigt fiffig bandkantare!

På mina föregående covers* så använde jag ganska sällan bandkantaren eftersom jag tyckte att det var så mycket; antingen skruvande eller fastsättande med häftmassa så att den blev tidvis helt liggandes vid sidan av. Kanske är det jag som är bekväm eller så är jag kanske lite lat… 😉 När jag fick se den vikbara bandkantaren så blev jag eld och lågor och efter mycket övervägande fram och tillbaka så är den sedan någon månad äntligen min! Nu har jag gjort en liten film om hur den fungerar. Det är superlätt att skifta mellan bandkantning och fållning.

I slutet av filmen visar jag dessutom ett av mina ‘hemligaste sytips’! Så här byter du superenkelt band i bandkantaren UTAN att trä om bandet! Jag tror nog att detta fungerar på alla bandkantare!

*(Är du lite nyfiken på skillnaden på en vanlig hushålls-symaskin, en overlock och en cover (täcksömsmaskin) så kan du kolla på filmen: ”#75 Olika typer av symaskiner” på Youtube/Christinas sytips)

Hoppas att du får en riktigt syig vecka!

/Christina ❤

8 kommentarer på “En riktigt fiffig bandkantare!

 1. Hej! Fungerar den vikbara bandkantaren på fler maskiner? Pris? Vänligen Git

  Skaffa Outlook för Android

  ________________________________

  Gilla

  1. Hej Git! Jag vet faktiskt inte, men jag gissar att den passar om man sätter den med häftmassa, men då tappar man hela poängen med stabiliteten och vik-möjligheten. Jag säljer ingenting, så jag vet tyvärr inte priset. Kolla med din återförsäljare. 🙂 /Christina ❤

   Gilla

 2. Hej! Har du 3- eller 4-viks och vilket mått är det? Tänkte köpa en och vill veta vilket mått som är mest användbart. Mvh Britt

  Gilla

 3. Hej!
  fungerar Jukis vikbara på vanliga hushållsmaskiner eller faller funktionen med att man kan vika undan den då?
  Ska man räkna att den färdiga kanten blir ca 1/3 av kantbanders bredd?

  Gilla

 4. Har en fråga gällande denna jukibandkantare ( om du fortfarande kommer ihåg efter så läng tid) är den kantare 3 eller 4- viks.. samt vilken bredd har den. Tycker det är svårt o veta vad som blir lagom. Tack föresten för alla filmer du lägger ut. Toppen när man ibmand kör fast på hur man skall göra vissa saker.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s