Lite av varje

Olika symaskinsnålar

Att det finns massor av olika symaskinsnålar är ingen nyhet, en riktig djungel om ni frågar mig. Jag har precis sorterat bland mina. Jag måste börja vara mer rädd om och systematiskt hålla reda på mina lite använda specialnålar. Jag funderar på att göra som Lisa Hägg och måla dem med nagellack. Idag hittade jag en bra beskrivning på olika typer av nålar, så jag delar den med er. Hoppas att ni hittar lite nytt och matnyttigt i den listan, det gjorde jag! Jag skulle dock vilja lägga till att jerseynålen passar bäst för lite grövre stickade tyger. Till de jersey-tyger vi syr av idag, ofta med lycra i, passar stretch-nålen avsevärt bättre och ger mindre hoppstygn.

Kvalitén på nålarna har väldigt stor betydelse. Numer syr jag i stort sett uteslutande med Schmetz-nålar. En väldigt nära vän till mig hade köpt billiga kinesiska nålar på nätet. När jag var på besök så hade hon problem med sin nya fina exklusiva symaskin. Vi testade och mixtrade och jag frågade om hon bytt nål och det hade hon ju gjort. Jag ville ändå testa en annan nål och då upptäckte vi att de billiga nålarna var mycket kortare än schmetz-nålarna. Detta var en nyhet för mig, det har jag aldrig stött på tidigare. Med rätt nål sydde maskinen som en dröm! 🙂

Dåliga nålar kan dessutom vara dåligt härdade (en metod för att göra metallen extra stark). Den typen av nålar blir lätt böjda och trubbiga. Jag köpte billiga nålar till skolan där jag jobbar, det gör jag inte om. Det gav mig bara extraarbete, vi fick ju byta nålar hela tiden! Det blev varken en miljö- eller ekonomisk vinst med det!

Här hittar du listan på olika nålar:

https://juki.se/sv/symaskinsnalar/nalguide/beskrivning-av-naltyper/

Jag önskar dig en syig helg!

/Christina ❤

Annons

2 kommentarer på “Olika symaskinsnålar

  1. Hej!
    Jag håller på med en nessesär enl sytips på you Tube, det har gått väldigt bra , förutom att trä tillbaka kläppen på dragkedjan, det är omöjligt! Har du tips, du sade på videon att det var enkelt, men……………..Vad gör jag som är fel?
    Birgitta Olausson, Uddevalla 0707410090

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s