Sytrix

Hemma vid symaskinerna igen!

Jag och maken har varit på en underbart trevlig kultur i Stockholm och träffat både vänner och släkt. Men åh vad gott det är att komma hem till kattälsklingarna och symaskinerna igen! Idag har min man därför förärats med en ny T-shirt och jag med en ny tunika. Bara enkla saker, men roliga att sy! 😍Jag önskar dig en härligt syig helg!Kram Christina ❤

Annons

4 kommentarer på “Hemma vid symaskinerna igen!

 1. Hej Christina !
  Tack för alla tips och råd jag fått av dina tydliga instruktioner. Jag har en fråga till dig .
  Jag har haft en Pfaff 1471 som är mer än 35 år och varit en trogen arbetshäst men har nu jobbat klart.
  Fasa vad ska jag nu köpa för maskin.Jag har sett att du har en Janome S5 som du är nöjd med. Jag kan köpa en begagnad Janome S5 för 7500kr från 2015 .Är det ett vettigt köp ??Är den känslig för trådkvalitet?? Har hört att tråd från Ikea inte fungerar på den maskinen !!!Har du erfarenhet av att den är” trådkänslig”
  Skulle vara så tacksam för dina synpunkter
  Mvh Carina Lund Västerås

  Gillad av 1 person

 2. Hej! Tack för trevligt beröm! 🙂
  Gamla Pfaff-maskiner var verkligen slithästar. Jag har haft flera, bland annat 1471, faktiskt. Numera kör jag Janome och Juki, dvs japanska maskiner. Jag tycker att Janome S5 är en kanonmaskin även om jag bytt upp mig till en Janome 6700 PRO. Jag hade personligen tänkt två gånger när det gäller att köpa ‘dyra’ saker utan garanti. Å andra sidan så är den maskinen 5500 kr billigare än en ny. Detta är ju en slitvarg! Oj, inga exakta råd… Men testa maskinen ordentligt. Är tystgående? Syr den jämna knapphål? Synkar breda mönstersömmar i kanterna?
  Sen var det det här med tråd. Jag säger som alla andra, Ikea-tråden är USEL! Kan fungera till handsömnad. Gamla maskiner har manuell trådspänning, men nya maskiner har automatisk trådspänning. Den automatiska trådspänningen vill ju hela tiden justera sig efter bästa förmåga, men om tråden då är så ojämn som bland annat Ikea-tråden är så får trådspänningen ‘spel’! 😀 Sen är det en sak till, billig tråd dammar av sig och dammet sätter sig i symaskinen.
  /Christina ❤

  Gilla

  1. Tack snälla att du svarade så snabbt på min fråga !
   Det är 10 månaders garanti på maskinen så jag slår till !!
   Tack än en gång för hjälpen !
   Gott nytt syår !
   Hälsningar Carina

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s