Sytrix

Sy munskydd eller ej?

Just nu får jag förfrågningar om jag kan göra ett mönster och en film om hur man syr ett munskydd. Eftersom svenska experter anser att dessa endast skyddar mot att sprida smitta vidare och att de inte stoppar bäraren från att drabbas av virus utan snarare inger en falsk trygghet så har jag i dagsläget beslutat att inte dela ett sådant mönster med er. Om däremot de svenska experterna kommer med andra råd så kan jag släppa ett sådant mönster med tillhörande instruktionsfilm. Jag har läst mig till att ett munskydd i tyg till och med kan öka risken för att man blir smittad. Inte bra, eller hur? Jag vill verkligen inte sprida ett mönster på något som inte är säkert att använda.

Så, håll avstånd, även till vänner och bekanta, tvätta händerna OFTA, stanna hemma och mys vid symaskinerna!

Kram Christina ❤

SVT:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/experten-forklarar-sa-anvander-du-munskydd-och-andningsskydd-mot-corona

 

Annons

8 kommentarer på “Sy munskydd eller ej?

 1. Jättebra beslut!! Hemsydda munskydd,sjalar mm framför ansiktet är inget annat än fejk news! Bra och strongt och riktigt Christina !

  Gilla

 2. Men det är väl bra om det skyddar från att smitta andra…..jag vill gärna sy munskydd av mina gamla tshirts, kanske i dubbla lager av tyget. Det tycks ju cara så att man kan ha smittan även utan att uplleva symptom och då kunna föra smittan vidare

  Gilla

 3. I utlandet rekommenderar de munskydd för att man kan smitta även om man inte är sjuk.
  Här i Spanien använder alla munskydd i affären t.ex. och jag tycker det är skönt att man inte får andras utandning eller nysningar på sig. Om ni väntar ngn vecka så kommer de rekommendera det i Sverige också. Att rekommendationerna ser ut så i Sverige beror på att de vet att det inte finns munskydd att köpa, de vill att hälsovården skall ha dem i första hand och det är ok. Men man kan sy själv hemma.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s