Sytrix

Klassiska butiker i Stockholm

Jag är just hemkommen från några dagar i ett mycket regnigt Stockholm. Sällan har jag varit så blöt av regn ända in på underkläderna, jag fick till och med akuthandla en parkas eftersom jackan jag hade på mig var helt genomsur. Men vi hade en jättefin resa i alla fall. Jag fick dessutom möjlighet att besöka två av Stockholms mest anrika textila butiker. Siden Carlsson och Folckers. Detta var en härlig upplevelse. En tygaffär med hur mycket tyger som helst i de mest underbara kvalitéer! Kolla bara på min bild här på det grå tyget i ull/siden! Vilken känsla i det tyget! Folckers vid Mariatorget å andra sidan är en väldigt liten butik med band och snoddar bokstavligen från golv till tak! Jag hoppas att mina bilder gör dessa två fina butiker rättvisa. Och du, om du besöker Stockholm, missa inte dessa.

Kram Christina ❤

Annons

7 kommentarer på “Klassiska butiker i Stockholm

 1. Hej!
  Har sytt på Husqvarna i hela mitt syliv, men tänker mig att testa Janome eller Juki då min gamla prisma 990 har slutat sina dagar.
  Syr mycket, allt möjligt, skulle vilja att universalnålar som jag redan har passar.
  Bra ljus och kvalitet är på önskelistan.
  Är det någon skillnad på dessa märken, Lokal symaskinsförsäljare tycker att Janome är lätt att serva och göra ren. Bra garanti också.
  Tar gärna emot lite tips och erfarenheter.
  Köp av symaskin är stort!

  Gillad av 2 personer

 2. Vill bara säga tack Christina, för alla fina sytips, du har fått mig att börja sy, jag har investerat i 2 nya maskiner en hushållsmaskin o en Overlock. Jag syr o syr tränar o tränar lär mig något varje gång, det är så himla kul, dina filmer, mönster o beskrivningar är tydliga, perfekta o lätt att följa, jag kan inte sluta sy. En ny värld har öppnat sig. Trevlig sommar

  Gillad av 1 person

 3. Hej. Jag har ett litet dilemma. Det är så att jag har lyckats få tag på ett tyg som inte tål strykning (crepe chiffong el dyl i polyester). Och nu när jag tänkte använda det så kan jag inte använda fusible interfacing som det står i beskrivningen till mönstret. Är det bara att sy fast i sömsmån med ett till lager av samma tyg där det ska stärkas upp eller hur gör man?

  Tack på förhand
  Cecilia Boström

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s