Sytrix

Vad är det svåraste man kan sy?

Då och då får jag frågan: ‘Vad tycker du är det svåraste att sy’? Jag brukar alltid svara en klassisk vit herrskjorta! Frågeställaren brukar bli förvånad och undra om inte en bal- eller brudklänning är svårare och visst är det på många sätt avsevärt sytekniskt svårare men jag vidhåller ändå att en herrskjorta är det svåraste. Varför? Jo, här finns inga genvägar alls. ALLA vet precis hur den ska se ut, blir något lite fel så är det inte så lätt att snörpa till och fixa, bara lite så där. Alla sömmar måste vara precis, liksom. Visst låter jag högtravad och tråkig nu? Men, visst är det tur att det inte är klassiska vita herrskjortor som vi som syr brukar sy? Med det menar jag att alla andra mer eller mindre galna blusar och skjortor kan ha lite speciallösningar både här och där, men inte just en helvit klassisk herrskjorta. Jag erkänner, jag ställer lite för höga krav på mig här, men å andra sidan så har jag inte tänkt att sy någon sådan heller! 😀 Maken önskade sig en linneskjorta nu när det är så varmt, så jag for iväg till min tyg-närbutik Zannaz igår och köpte ett skjorttyg i linne/bomull. Här är resultatet! 🙂

Jag önskar dig härliga syiga dagar!

Kram Christina ❤

Annons

5 kommentarer på “Vad är det svåraste man kan sy?

  1. Håller med föregående ”Det är dom små detaljerna som gör det” Men måste gå tillägga att det hänger mycket på den dom utför dessa. Ser så proffsigt ut. Samtidigt måste jag ge ett stort plus till valet av material. Svalt och skönt när det är så varmt. Kram bästa sy Christina ❤️/Sirpa

    Gillad av 1 person

  2. Har inte sytt något på väldigt länge o har väl aldrig varit nåt proff o syr på en vanlig maskin. Men tack vare dina tydliga förklaringar finns det hopp!! O ännu mera sylust.
    Tack!!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s