Sytrix

Munskydd

Jag får många förfrågningar om munskydd, men jag har hela tiden följt myndigheternas råd. Nu ska man däremot ha munskydd när man åker kollektivt och dessutom har det kommit ut material som ska vara bra till att sy munskydd själv av, så nu har jag gjort ett mönster och en liten instruktionsfilm. Jag vill ändå poängtera att för att ett munskydd ska fungera så ska det sättas på med rena händer och sedan ska man inte röra munskyddet alls när man till exempel är ute och åker eller handlar. Detta är inte så enkelt som det låter. När det använts en gång så ska det tvättas i 60 grader innan det används igen. Därför är det bra att sy många. Jag rekommenderar att tvätta dem i tvättpåse med tanke på näsbryggan. Materialet till mina munskydd köpte jag på http://www.zannaz.se men kanalbandet och familonbandet hade jag hemma.

Mönstret hittar du här: MUNSKYDD 1 cm sömsmån ingår i mönstret runt om. Vill du istället köpa mönstret i pappersform så kostar det 60 kr + 12 kr i porto. Beställ på: christinassytips@telia.com

Beskrivningen hittar du här: MUNSKYDD Beskrivning

Justera längden på gummibanden så att munskyddet sitter skönt och forma näsbryggan så att munskyddet ligger an mot både näsa och kind.

Storleken på mitt mönster är M/L, skulle du vilja ha det lite mindre klipper du bort 1 cm längs den runda kanten framtill på mönstret till ett S/M.

Nu får vi hjälpas åt att stänga ute Covid-19!

Lycka till

Kram Christina ❤

Annons

3 kommentarer på “Munskydd

  1. Ps Precis alla råd som FHM gett ut gavs ut med exakt samma budskap för 100 år sedan. Allt från distansering 2 meter, hur länge man bör vara hemma från sitt arbete vid symtom mm. Då det då inte fanns internet att hänvisa till så byggde informationsspridningen på att lokaltidningarna bifogade bilagor där råd samt praktiska anvisningar följde med ortens tidningar. Om du senare vill se så kan jag skicka inskannade kopior från Hallandsposten tror jag att det var. Originalen finns på projekt Runeberg men det kräver visst tålamod men över tröskeln ser man vilken enormt viktig insats lokalpressen gjorde i svåra tider av infektioner. Om du finner svårigheter att värdera ord så får du höra av dig.

    Vänliga hälsningar Alf-Erik Thelin

    Gilla

  2. Jag han trycka Sänd innan jag fick med att även detta är ett viktigt projekt för dina lyckliga kontaktländer.

    Vänliga hälsningar Alf-Erik Thelin

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s