Sytrix

Sy ullsockor och håll dig varm om fötterna!

Om jag skulle bli tvingad att bara sy i ett enda material i fortsättningen så skulle jag nog välja jaquardstickad ulltrikå från Mariedal Design. Den är så mjuk och mysig och finns i massor av fina mönster och färger. Självklart är den mulesingfri (mulesing är plågsamt för fåret).

Nu är det vinter och jag är helt beroende av att sy snygga ullstrumpor till mig och maken så att vi inte fryser om fötterna! De är så roliga och snabba att sy! Vill du också vara varm om fötterna? Testa att sy dessa strumpor! Jag har sytt alla sömmar med flatlock på overlocken. Jag har dock testat att sy en fejk-flatlock på vanlig symaskin så här: Allra bredaste sicksacken, helst 9mm (har du max 7 mm så testa på en mindre bit först), stygnlängd 2,5 och sydde med en overlockspressarfot som håller ut trådarna när jag syr. Sen testade jag att dra isär precis som när jag syr med overlocken och det blev faktiskt ganska bra! Jag har köpt ett kanonmönster på sockar och knästrumpor från Sewingheartdesign.com som passar både mina fötter (stl 40) och min makes fötter (stl 46) perfekt. Därför har jag för en gångs skull inte gjort ett eget mönster. Designer Marie Sidén har godkänt att jag får göra en film med detta mönster.

Om du väljer att sy strumporna i andra material så rekommenderar jag att du väljer ett trikåtyg med lycra/Elasthan, då blir passformen perfekt!

Jag önskar dig en mysig och syig helg!

Kram Christina ❤

Annons

2 kommentarer på “Sy ullsockor och håll dig varm om fötterna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s