Fållar & kanter · Sömmar på symaskinen · Sy i trikå · Sytrix

Enkelt sprund i trikå

Jag har fått flera förfrågningar om jag kan visa hur jag gör sprund i trikå, t ex i nederkanten på en T-shirt. Jag har valt att göra en enkel variant till en T-shirt sydd med overlocksöm. Efter att ha tittat runt lite på köpta tröjor och T-shirts i min mans garderob för att se hur de löst detta på fabriker så gjorde jag sedan detta klipp.

Vill du ha ett lite lyxigare sprund väljer du att sy sidsömmen med svag sicksack och pressa isär sömsmånerna istället. Då är det lätt att få till ett snyggt sprund. Ofta vill jag ju sy på overlocken, det blir en starkare söm dessutom. Det är då som jag syr  sprundet på det här sättet! 🙂

Skippa köpa, börja sy! 🙂

/Christina ❤

 

Annons

2 kommentarer på “Enkelt sprund i trikå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s