Overlocktips

Singer S 14-78

Är man nybörjare med att ha en overlock så blir ofta den första uppförsbacken att trä den rätt. Det är inte helt enkelt och absolut olikt en vanlig hushållssymaskin.

Här kommer lite tips som jag hoppas kommer att hjälpa en del av er!

Lycka till!

/Christina ❤

 

Annons

14 kommentarer på “Singer S 14-78

 1. Tack så jättemycket för en bra guide! Jag tycker att tråden syns på ett fult sätt ifrån rätsidan när jag vänder plagget rätt. Ser ut som små minustecken. Vad kan jag ha gjort fel?

  Med vänlig hälsning,
  Emelie

  Gilla

  1. Tråd ett är troligen inte i botten mellan trådspänningsbrickorna. Tänk tandtråd och gnugga in tråden. Hjälper inte det så spänn trådspänningen på tråd ett 2 millimeter, cirka. /Christina ❤

   Gilla

 2. När jag har trätt maskinen efter alla konstens regler så ser allt ok men när jag sätter i tyget och börjar sy så fastnar ingen tråd i tyget.

  Gilla

  1. Om maskinen är ny, gå tillbaka med den. Om den är gammal och fungerat tidigare, lämna på service. Det låter som om den ändå är felträdd, om inre annat att nåltrådarna inte är trädda allra sist. /Christina ❤

   Gilla

 3. Varför ska man ”tandtråda” på en ny maskin? Finns ju inget ludd. Har försökt, känns inte som att något alls händer eller som att tråden glider ner tex mellannågra brickor etc.

  Gillad av 1 person

  1. Du ska inte tandtråda för att rengöra. Du tandtrådar overlocken för att få ner tråden ordentligt mellan trådspänningsbrickorna. Detta är ett jättevanligt problem, speciellt med Singermaskinerna från Lidel. /Christina ❤

   Gilla

 4. Hej
  Jag har en overlock S 14-78 och har kommit över en overlock 14SH644, ska göra mig av med en och vet inte vilken jag ska behålla? Kan du hjälpa mig att göra rätt? Har en fråga till. Vilken skillnad är det på en overlock och en coverlock?
  Tack, Lena

  Gilla

  1. Provsy båda maskinerna, spara den som syr snyggast och är tystast. Vilken är nyast? Har den andra maskinen stått länge utan att användas? Då kanske den behöver service. Det är inte så jättestor skillnad på maskinerna. Spara den du tycker är bäst.
   En cover syr du fållar på eller bandkantar. Kolla min film här! Ha det bäst! /Christina ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s