Lite av varje

Min syn på synen!

Jag har varit orolig för mina ögon ett tag. Jag vet att jag sedan många år har fått på tok för mycket ålder-översynthet (presbyopi) på tok för tidigt. Progressiva glasögon brukar man ju starta med när man är typ 45-50, men jag köpte mina första när jag var 30! Per-Ola Hallquist på Klarsynt i Höganäs, som är min optiker sen väldigt många år brukar skoja med mig och säga att jag har syn som en pigg 85-åring (jag har +3). Lite skoj och lite allvar. Min syn och mina händer är ju en stor del av både mitt liv och mitt levebröd. Hur var det nu med min oro för synen då? Jo, jag berättade för Per-Ola att jag sett dåligt på sista tiden och har problem med att fokusera. Han testade mina ögon och det visar sig att synen förändrats ganska mycket, men bara på ena ögat! Det är därför jag haft problem att se och fokusera synen på senare tid. När jag trätt nålar i skolan så har jag gjort det med erfarenhet, inte för att jag sett nålsögat! Så det blev att köpa ett nytt glas till mina glasögon! Med tanke på att de är ganska specialslipade för att inte bli så tjocka och för att jag ska ha ett så brett synfält som möjligt så var det verkligen en bra och billig lösning! Jag gillar mina bågar, så de vill jag ju ändå behålla.

Men… NU kommer jag till det allra bästa i kråksången! Per-Ola berättade att han kunde fixa ett par ‘sy-glasögon’ till mig som kommer att förbättra min syn när jag syr AVSEVÄRT! Wow! Jag kan knappt vänta! Han berättade att vanliga progressiva glasögon är slipade för att vara som allra bäst på långt avstånd och sen bra på nära håll. De nya special-glasögonen kommer att vara suveräna på nära håll och skapliga på längre håll. Kanske inte att rekommendera till bilkörning, alltså, men de kommer att bli fantastiska när jag syr! Jag som knappt kunnat sprätta en söm med bra färg på tråden det senaste året och som trott att jag fått grå starr! Nu kan jag knappt vänta! Det ska bli helt underbart!

Jag väntar med spänning! Tills dess får jag sy på gehör och erfarenhet!

Ha det så gott och syigt i solen!

/Christina ❤

Annons

4 kommentarer på “Min syn på synen!

  1. Det är påfrestande att tex sprätta i svart tyg man kan känna hur ögonen dras ihop. Syglasögon” låter som en bra idé och investering. Lycka till!

    Gilla

  2. Det är väl underbart när man får besked om att något går att förbättra. Det är ju verkligen jobbigt när nålen blundar eller när man ska sprätta. Jag märker att det går åt mer och starkare lampor för varje år.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s